Voor veel Nederlanders is hun pensioen een ver-van-hun-bed-show. Ze ervaren het als ingewikkeld en gaan er vaak van uit dat het allemaal wel goed geregeld is. Niets is minder waar. Zo denkt men vaak ten onrechte dat automatisch 70% van het laatste genoten salaris wordt ontvangen.

Er zijn veel zaken die van invloed zijn op uw persoonlijke situatie, want als het over pensioen gaat, gaat het ook over vermogen, een eventueel pensioentekort, pensioenoverdracht en partnerpensioen.

Bent u ZZP’er of ondernemer, dan is het zelfs nog belangrijker om eens goed naar uw pensioen te laten kijken. U moet uw pensioenopbouw namelijk in de meeste gevallen helemaal zelf regelen.

Misschien herkent u deze vragen: Kan ik eerder met pensioen? Hoe krijg ik meer inzicht in wat ik al heb opgebouwd? Wat krijgen mijn nabestaanden als ik overlijd? Wat als ik arbeidsongeschikt raak? Welke gebeurtenissen zijn van invloed op mijn pensioen? Hoeveel AOW en pensioen ontvang ik straks? Hoe bouw ik zelf fiscaal vriendelijk een pensioen op en wat zijn de mogelijkheden? Wat is mijn jaarruimte en/of reserveringsruimte?

M&F Consilium helpt u graag met deze en uw andere pensioenvragen. Wij maken deze – vaak complexe – materie voor u begrijpelijk. Dit verschaft u een goed overzicht, waardoor u precies weet welke keuzes u kunt of moet maken.

Het eerste adviesgesprek is gratis en vrijblijvend. Samen met u kijken wij naar uw huidige en toekomstige situatie. Op deze manier krijgt u een helder beeld van wat het pensioenadvies u kost én wat het u oplevert.

Een goed pensioen is voor iedereen van belang.